Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 31 oktober 2009

Vragen D66: Declaraties van B & W

Schriftelijke vragen D66: Declaraties van B & W

Aan de voorzitter van de raad

Onderwerp: Declaratie van Burgemeester en Wethouders

Gisteren – 25 juni 2009 – kwam RTL Nieuws met het volgende bericht naar buiten:

82% colleges B en W declareert onterecht
Ruim vier op de vijf colleges van burgemeesters en wethouders overtreedt de declaratieregels. Soms worden duizenden euro's onterecht gedeclareerd. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws in 300 gemeenten.
De bestuurders gebruiken niet hun eigen onkostenvergoeding die ze maandelijks op hun rekening gestort krijgen, maar declareren de (on)kosten apart. Die onkostenvergoeding zien ze als een extraatje bovenop hun salaris.

Dit bericht is voor de fractie van D66 aanleiding om één vraag aan het college te stellen, met het verzoek deze te beantwoorden.

  • Wilt u de gemeenteraad een volledig gespecificeerd overzicht van de declaraties van de wethouders en de burgemeester (incl. het gebruik van gemeentelijke creditcards) gedurende deze regeerperiode toesturen?

D66 fractie gemeenteraad Zaltbommel
Frits van der Schans