Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 10 december 2017

Persbericht: “Brug naar de Bommelerwaard”

hoofdlijn verkiezingsprogramma

D66 stelt kandidatenlijst en programma vast
D66 Bommelerwaard heeft afgelopen week de laatste formaliteiten richting de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 maart 2018 afgerond. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden de kandidatenlijsten voor Zaltbommel en Maasdriel vastgesteld. Daarnaast werden ook de verkiezingsprogramma’s afgerond.

Onlangs werden voor beide gemeenten reeds de lijsttrekker en de kopgroep van kandidaten gekozen. Beide lijsttrekkers Thom Ummels (Zaltbommel) en Tom van Engelen (Maasdriel) tonen zich ingenomen met de kandidatenlijst.

Er is volgens Thom en Tom sprake van een sterke lijst met een goed mix van leeftijd, geslacht en interessegebieden.

Tom van Engelen is blij dat Mieke Boas als lijstduwer ook haar naam verbindt aan D66 Maasdriel. “Mieke steunt ons initiatief om voor het eerst mee te doen in Maasdriel al lange tijd. Als voorzitter van de participatieraad en vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk kent zij het sociale domein door en door. Overigens legt Mieke haar rol als voorzitter van de participatieraad per 1 januari 2018 neer, omdat ze het gevoel heeft dat haar inzet in die functie niet meer voldoende tot zijn recht komt”.

Thom Ummels geeft aan, dat er in Zaltbommel meer kandidaten dan gebruikelijk op de lijst staan. Het tekent de gezonde groei van de partij in de afgelopen jaren. “Zowel fractie als afdeling draaien vol enthousiasme. Het nieuwe elan heeft zich volop bewezen” aldus Thom Ummels. “Samen met de afdelingsvoorzitter Piet van Wesemael en andere energieke kaderleden hebben we de afgelopen jaren keihard gewerkt om D66 te maken tot een kritische, maar constructieve en betrokken partij. De deelname in Maasdriel is één van de kronen op ons werk”.

 

Eén gemeente Bommelerwaard

Het verkiezingsprogramma in beide gemeenten heeft de titel “Brug naar de Bommelerwaard”. Hiermee wordt één van de hoofdlijnen van het D66 programma aangeduid.

D66 is al jaren fervent voorstander van één gemeente en wil dat hier met kracht aan wordt gewerkt. Het rapport Berenschot, dat in opdracht van beide gemeenteraden is gemaakt, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. “Inwoners, verenigingen en het bedrijfsleven zijn gebaat bij een sterke en toekomstbestendige gemeente. De kwetsbaarheid neemt af en de kwaliteit neemt toe. Belangrijke voorzieningen voor inwoners als theater, bibliotheek en sociale zorg kunnen op die manier overeind blijven”, aldus het D66 programma. Binnenkort komt D66 met de inhoud van beide programma’s naar buiten.