Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 28 januari 2018

D66 bouwt aan ‘Brug naar de Bommelerwaard’

Gelders D66-Statenlid Rita Braam uit Culemborg nam zaterdag 27 januari op een symbolische locatie de verkiezingsprogramma’s van D66 Bommelerwaard in ontvangst. De titel is ‘Brug naar de Bommelerwaard’.

 

De titel verwijst naar het onderwerp dat D66 prominent hoog op de agenda wil én durft te zetten: een bestuurlijke fusie van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. “Wij draaien niet om het thema heen, wij zijn ervan overtuigd dat het beter is voor inwoners, ondernemers en de profilering van onze regio”, sprak de Zaltbommelse D66-lijsttrekker Thom Ummels. “Alle seinen staan op groen voor een samengaan. Bij veel partijen ontbreekt het aan moed en lef om de volgende logische stap te zetten.”

Ummels sprak ook van een historisch moment. Bij de fraaie wegwijzer middenin de polder bij Kerkwijk duiden de wijzers richting Zaltbommel en Maasdriel. In die laatste gemeente ontmoet D66 nu een uitgestoken hand, want ook daar doet D66 mee aan de raadsverkiezingen. Dat is voor het eerst. Lijsttrekker in Maasdriel is Tom van Engelen: “De bestuurlijke fusie is een belangrijk verkiezingsitem inderdaad, maar de herindeling is voor ons een middel, geen doel op zich. In een sterke gemeente hebben we alle slag- en daadkracht om voor ons belangrijke items als het sociaal domein, toerisme & recreatie, onderwijs en ondernemerschap zo optimaal mogelijk vorm te geven.”

Statenlid Rita Braam nam de programma’s voor de nu nog afzonderlijke gemeenten met zichtbaar genoegen in ontvangst. Ze sprak van een primeur doordat het de eerste keer was dat ze meemaakte dat een nieuwe afdeling bij een reeds bestaande aansloot. Daarnaast riep ze op om in de regio grensoverschrijdend te werken aan een fijne omgeving om in te wonen. Als voorbeeld noemde zij het upgraden van fietsnetwerken, in Rivierenland maar ook over de provinciegrens naar Noord-Brabant.

D66 Bommelerwaard sloot de dag af met gerichte acties in diverse kernen in Maasdriel en Zaltbommel.

De verkiezingsprogramma’s zijn te lezen via onderstaande links:

D66 Zaltbommel – Brug naar de Bommelerwaard – Ambitie & Daadkracht

D66 Maasdriel – Brug naar de Bommelerwaard – Nieuw. Fris. Anders