Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 februari 2018

Persbericht: D66 Maasdriel in gesprek met Heerewaarden

D66 Maasdriel houdt dinsdag 27 februari een bijeenkomst met als thema ‘De rol van Heerewaarden in de gemeente Maasdriel’. Belangstellenden uit de gemeente en natuurlijk uit Heerewaarden in het bijzonder zijn welkom in MFC De Steen. De aanvang is 19.30 uur.

Onder leiding van Michiel de Raaf, nummer 3 op de lijst van D66 Maasdriel, gaat de partij in gesprek met inwoners over tal van thema’s, waaronder D66-speerpunten als blijvende steun voor het pas geopende multifunctioneel centrum, de betrokkenheid van het dorp bij de rest van de gemeente, plannen voor (eco)toerisme, gecombineerd met cultuurhistorie, en het op peil houden van leefbaarheid in een kleine kern.

“D66 Maasdriel wil Heerewaarden het gevoel geven dat de inwoners net zo goed bij de gemeente Maasdriel horen als inwoners van elke andere kern”, vertelt Michiel de Raaf. “Maar de cijfers zijn duidelijk. Vier jaar geleden ging 64 procent van de inwoners niet naar de stembus. Uit eerdere rondgangen door het dorp horen wij dat Heerewaarden zich ‘vergeten’ voelt. Terwijl het dorp juist zoveel te bieden heeft, op velerlei gebied. Voor Heerewaarden is een prominente rol weggelegd binnen Maasdriel, alleen wordt deze nu niet benut. Juist daarom houden we deze bijeenkomst.”

D66 Maasdriel is te gast in MFC De Steen, waar het de eerste officiële huurder is van een zaal. “We verwelkomen bezoekers met een kopje koffie en de entree is gratis. We hopen de meerderheid ervan te overtuigen dat ze hun toekomst niet aan de minderheid moeten overlaten”, besluit De Raaf.