Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 februari 2018

Persbericht: werkbezoek bij Sachem

D66 delegatie op werkbezoek bij Sachem

Vrijdag 23 februari brengt een D66 delegatie een werkbezoek aan de chemische fabriek Sachem in Zaltbommel. De delegatie onder leiding van de D66 lijsttrekker in Zaltbommel Thom Ummels bestaat uit raadskandidaten in de Bommelerwaard. Het D66 lid van provinciale staten Antoon Kanis neemt ook deel aan het werkbezoek. Het gezelschap wordt rondgeleid door het bedrijf en spreekt onder meer met de directie.

Dit werkbezoek past in onze aanpak om bedrijven en organisaties te bezoeken om met eigen ogen te kunnen zien wat er gebeurt. En om te luisteren en van gedachten te wisselen over de werkzaamheden in relatie tot de maatschappelijke omgeving. Zo waren we onlangs bij de Veiling Zaltbommel”, aldus Thom Ummels.

Sachem is een prominent bedrijf in onze gemeente met een verhoogd veiligheidsrisico. We spreken en horen er in en buiten de raad met regelmaat over. Vandaar onze keuze voor dit werkbezoek”.

D66 vindt dat bedrijven met een verhoogd risico, zoals Sachem, moeten voldoen aan de strengste milieu- en veiligheidseisen. De provincie, maar ook de gemeente, moeten scherp toezien op naleving en handhaving. Daarnaast moeten inwoners op een open en tijdige manier worden geïnformeerd over risico’s en ontwikkelingen rondom dit soort bedrijven.