Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 13 september 2018

Duidelijkheid over veiligheid zwembad De Kreek na vragen D66 Maasdriel

Naar aanleiding van een nieuwsbericht stelde D66 Maasdriel in de Commissie Ruimte vragen over de situatie in zwembad De Kreek in Kerkdriel aangaande gevaarlijk roestvrij staal.

In 2011 vond een verschrikkelijk ongeval met dodelijk afloop plaats in een zwembad in Tilburg. Uit onderzoek naar de oorzaak bleek dat bepaalde soorten roestvrij staal niet bestand zijn tegen de chloordampen die in een zwembad hangen, waardoor de constructie kan worden aangetast en staal kan breken. In het nieuwsbericht lazen wij dat nog altijd 64 zwembaden in Nederland dit gevaarlijke roestvrij staal hebben. Bij wethouder Erik van Hoften informeerden wij daarom naar de situatie  in zwembad De Kreek in Kerkdriel.

De situatie is goed
De wethouder kon gelukkig direct antwoorden dat de situatie in De Kreek goed is. Het was fijn om te horen dat Maasdriel, in tegenstelling tot andere gemeenten in Nederland, op de hoogte is van de problematiek. “In 2015 en 2016 is onderzoek gedaan en zijn zaken geconstateerd die tijdens het groot onderhoud in de zomerstop van 2017 zijn verholpen”, vertelde wethouder Van Hoften. Het toeval wilde dat er recent nieuw onderzoek is gedaan, waarvan de resultaten meteen konden worden gedeeld met de raadscommissie. Uit dit onderzoek bleek dat er nog een aantal kleine dingetjes waren gevonden die nu worden opgelost. Dit betroffen echter geen zaken aan dragende constructies. D66 Maasdriel is blij dat zwembad De Kreek veilig is voor haar gebruikers.