Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 december 2018

Ontwerp-workshop over mottekasteel Kerkdriel

Op initiatief van D66 Maasdriel en met steun van de voltallige gemeenteraad komt er in Kerkdriel aan de Duitse Weistraat een monument voor het mottekasteel dat daar ooit heeft gestaan. Bij dit project is student Annick Wolf uit Hurwenen betrokken. Zij doet verslag van een ontwerp-workshop die recent is gehouden in Kerkdriel.

Annick vertelt: “Op donderdagavond 6 december heb ik, in het kader van mijn afstudeeronderzoek naar de waarde van het landschap in de Bommelerwaard, een bijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst was onderdeel van mijn draagvlakonderzoek naar de verrijking van de nevenfuncties aan de Duitse Weistraat, waar een waterberging komt.”

Spelregels
“Op de avond mochten belangstellenden met elkaar in goed overleg gaan ontwerpen. Ze moesten nadenken over thema’s zoals cultuurhistorie, extensieve recreatie en biodiversiteit én rekening houden met een aantal spelregels zoals de vorm van de waterberging. Het tweede onderdeel was nog uitdagender. De aanwezigen kregen de kans om een vrij ontwerp te maken waarbij ook de waterberging moest worden ontworpen.”

Fanatiek
“Het was leuk om te zien hoe fanatiek er werd getekend, maar belangrijker nog: men ging met elkaar in gesprek. Na afloop mocht iedereen hun ideeën presenteren aan elkaar en iedereen kwam tot dezelfde conclusie: er moet wat van de historische motte terug komen in het landschap.”

Annick bedankt iedereen voor hun aanwezigheid en inbreng van goede ideeën. Aan haar nu de taak er een goed overkoepelend ontwerp van te maken en dit over te dragen aan de gemeente Maasdriel. Meer weten over het mottekasteel? Klik hier.