Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 februari 2019

D66 pleit met steun Heerewaarden voor nieuwe functie baarhuisje

D66 Maasdriel ving uit de gemeenschap van Heerewaarden het signaal op dat lokaal geen gelegenheid is om een urn te bewaren. Daarvoor moet men al gauw uitwijken naar bijvoorbeeld Beuningen, of de urn thuis bewaren, wat niet voor iedereen een gewenste optie is. Met een succesvol ingediende motie gloort een oplossing aan de horizon.

Op de begraafplaats in Heerewaarden staat een baarhuisje dat zijn functie over de loop van jaren zijn functie heeft verloren. Enige tijd geleden opperde ons burgercommissielid Michiel Alexander de Raaf in het kader van het nieuw op te stellen begraafplaatsenbeleid hiernaar te kijken. Uiteindelijk heeft dit voorstel vorm gekregen in een motie, die het College opdraagt te onderzoeken of het mogelijk is het baarhuisje te transformeren in een urnenwand. Na een vruchtbare samenwerking met de coalitiepartijen Samen Sterk Maasdriel en het CDA en met ondersteuning van PvdA-GroenLinks en VVD Maasdriel is de motie op donderdag 14 februari succesvol ingediend en aangenomen. Raadslid Tom van Engelen noemde het toepasselijk om de motie op de “dag van liefde”, het was immers Valentijnsdag, in te dienen.

Steun vanuit Heerewaarden

Belangrijk voor D66 Maasdriel is de steun vanuit de gemeenschap van Heerewaarden voor dit initiatief. De lokale dorpsraad van Heerewaarden gaf aan de motie van harte te steunen.