Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 9 mei 2020

D66 stelt vragen over het uitschrijven van vergunning voor verruimen van de terrassen

Het is van groot belang dat de horeca zijn deuren weer kan openen ; dit is zowel sociaal en economisch een mooie stap eerste en moet dus mogelijk worden gemaakt. Het vooraf uitschrijvingen van vergunningen zodat de ondernemers hun terras kunnen verruimen en zo een 1.5 meter-terras mogelijk kunnen maken zoals op 9 mei gevraagd, is essentieel.

De terrassen op de markt verruimen vraagt wel de nodige aanpassingen. We hebben te maken met de auto’s die over de markt rijden en de marktkramen op dinsdag en zaterdag. Ook de fietsen die geparkeerd worden zouden een belemmering kunnen zijn voor het verruimen van de terrassen. Bij de bierbrouwerij zou dit een mind groot probleem kunnen zijn. Om de vergunningen op tijd te kunnen verstrekken is samenwerking tussen de ondernemers en de gemeente vena belang en natuurlijk een beetje bereidwilligheid en creativiteit.

Elke Meyers hoopt ruim voor 1 juni antwoord te hebben op haar vragen ook al heeft het college van B&W 6 weken de tijd om dit op te pakken

Meyers geeft aan: het college heeft bij het uitvoeren van het gratis parkeren laten zien dat zij zeer snel kunnen handelen als het nodig is. Op maandag lagen de vragen er en op vrijdag werden de parkeerautomaten afgeplakt. Nu is dit snelle schakelen ook van belang. Dit keer niet vanwege besmettingsgevaar maar wel zodat de ondernemers snel de voorbereidingen kunnen gaan treffen zodat zij straks op 1 juni hun deuren weer kunnen openen.